Nieuwsbrief augustus 2021

18 september World Cleanup Day, doe je mee?!

Doe je mee?

Iedereen kan meedoen! Ga je met je vereniging, buren, bedrijf, of andere betrokken club deelnemers graag de handen uit de mouwen steken? Of sluit je liever aan bij één van de cleanups die georganiseerd worden. Er zijn verschillende startlocaties. Op https://worldcleanupday033.nl/ zie je een overzicht van alle activiteiten en locaties waar cleanups georganiseerd worden op 18 september in Amersfoort. Voor sommige activiteiten moet je je aanmelden, bij andere kun je gewoon aansluiten. Check het voor de zekerheid even op de site.

 

Doe je mee, vergeet dan niet om je cleanup op de kaart te zetten via https://www.nederlandschoon.nl/supporter-van-schoon/kaart/#kom-in-actie

 

Wil je zelf, samen met vrienden, collega’s of teamleden een eigen CleanUp opzetten of een gebied adopteren? Neem contact op via info@projecthuizen.nl, wij denken graag met je mee en plaatsen georganiseerde cleanups op de website https://worldcleanupday033.nl/.

De speciale scholen-editie gaat plaatsvinden op woensdag 15 september.

Nog even terugkijken hoe succesvol WorldCleanupDay033 in 2020 was? Bekijk hier het filmpje

Studenten Evangelische Hogeschool verzetten bergen werk tijdens de EH Impact Days

Binnen de missie van de opleiding organiseert de Evangelische Hogeschool Amersfoort jaarlijks de Impact Days, een 24-uurs actie voor honderdvijftig studenten, in de leeftijd van 17-25 jaar. Tijdens deze dag zetten de studenten zich in om een maatschappelijke bijdrage te leveren aan de stad. Hierbij worden de handen uit de mouwen gestoken voor kwetsbare doelgroepen en gaan ze actief aan de slag om een bijdrage te leveren aan maatschappelijke thema’s.

 

Tijdens de Impact Days in mei 2021 zijn ruim 50 studenten op afvalsafari gegaan in de wijken Nieuwland en Soesterkwartier en in samenwerking met Dierenpark Amersfoort het gebied rondom het Dierenpark. Tijdens de afvalsafari’s zijn de gevonden zwerfafvalitems vastgelegd in de Literatti-app en is er een Givesealifeahand gevormd en via Instagram de wereld ingestuurd. Een groot succes, met dank aan alle studenten voor de geweldige inzet!

Leerlingen Basisschool De Border gaan voor Mooi Schoon

OBS De Border is de openbare basisschool in de wijk Nieuwland. Binnen het project “Mooi!?” leren de leerlingen verantwoordelijkheid te dragen voor de directe omgeving rond school. Een onderdeel van “Mooi?!” is gericht op het bijdragen aan een mooie, schone en duurzame omgeving. Een mooie match met KEISchoon033 Nieuwe Hof.

 

Studenten in opleiding tot Handhaver MBO Amersfoort School voor Veiligheid hebben een gastles gegeven aan de leerlingen over zwerfafval in de openbare ruimte. Een mooi succes waarvan zowel de basisschool leerlingen als de MBO studenten veel hebben geleerd. Tomas Tigchelaar Lourenco bekend als vlogger #Givesealifeahand heeft zijn boeiende ervaringen gedeeld en na een energieke zwerfafvalsafari hebben de leerlingen een Border Givesealifeahand gemaakt en via Instagram de wereld over gestuurd. Afval als basis voor kunstwerken? Samen met kunstenaar Evelien Kooloos hebben de leerlingen mooie kunstwerken gemaakt van het afval wat tijdens de afvalsafari is geraapt. Een project waar we met veel plezier op terugkijken!

Mis niks via Social Media en Nieuwsbrief

We delen graag activiteiten en nieuws van KEISchoon033 met je, volg ons via Facebook, Twitter of Instagram en blijf op de hoogte. 

 

 

 

 

 

Heb je deze Nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan hier in en ontvang deze voortaan in je mailbox.

 

Contactgegevens:

Projecthuizen.nl

Sylvia Krebber

info@projecthuizen.nl

 

www.Keischoon033.nl

 

KEISCHOON033 is een initatief van Projecthuizen.nl

 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van nieuwe projecten en het laatste nieuws