Nieuwsbrief maart 2021

Maak een OpschoonOmmetje en ontvang een Koffie To Go tijdens Landelijke Opschoondag

Dit jaar zet de Amersfoortse Horeca zich op zaterdag 20 Maart in voor een schone buurt, in samenwerking met KEISchoon033. Iedereen kan mee doen, maak van je dagelijkse wandeling een OpschoonOmmetje. 

 

Van 10.00 – 16.00 uur kan je bij de deelnemende horecapartners je afvalgrijper, afvalzak en handschoenen lenen om de handen uit de mouwen te steken.

 

Bij terugkomst lever je de afvalbuit in en ontvang je een Koffie To Go en voor de kleine rapers staat er een limonade en een leuke attentie klaar!

 

Een leuke activiteit voor het weekend en samen houden we de stad schoon!

Aanmelden is niet nodig, alle materialen staan Coronaproof voor je klaar. 

Klik hier voor meer informatie en deelnemende horecapartners 

Studenten MBO Amersfoort School voor Veiligheid geven gastlessen aan OBS De Border

Tijdens het project KEISchoon033 Nieuwe Hof hebben studenten van MBO Amersfoort School voor Veiligheid aan ruim 60 leerlingen van OBS De Border, een gastles gegeven op school. Tijdens deze leuke interactieve gastlessen vertelden de studenten over de gevolgen van zwerfafval. De samenwerking tussen Basis- en MBO Onderwijs is een waardevolle toevoeging voor het project.

 

De studenten Handhaver Toezicht en Veiligheid leerden in het negen weken durende project de theorie toe te passen in de praktijk. Ze surveilleerden in het winkelcentrum op het gebied van zwerfafval onder leiding van een bevoegde Handhaver. Woensdag 10 maart wordt met de onthulling van de “Houd mij Schoon” tegels het project succesvol afgerond.

Statiegeld op blikjes een feit

Per 31 december 2022 wordt statiegeld op blikjes ingevoerd. Dat schrijft staatssecretaris Stientje van Veldhoven in een brief aan de Tweede Kamer. Zij hakt de knoop vervroegd door omdat het aantal blikjes in het milieu niet afneemt maar toeneemt. Het kabinet keurde in april 2020 het goed, en nu, nog geen jaar later, ook het statiegeld op blikjes. Per blikje wordt straks 15 eurocent statiegeld gerekend. Net als voor kleine plastic flesjes. Het doel van de maatregel is de circa 2 miljard blikjes die jaarlijks over de toonbank gaan in te zamelen en te recyclen in plaats van dat deze in ons milieu belanden.

Bron: Rijksoverheid.nl 

Even noteren

Op 18 september 2021 is het weer WorldCleanUpDay. De speciale scholen-editie staat gepland op woensdag 15 september 2021.

Mis niks via Social Media en Nieuwsbrief

We delen graag activiteiten en nieuws van KEISchoon033 met je, volg ons via Facebook, Twitter of Instagram en blijf op de hoogte. 

 

 

 

 

 

Heb je deze Nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan hier in en ontvang deze voortaan in je mailbox.

 

Contactgegevens: Projecthuizen.nl, Sylvia Krebber info@projecthuizen.nl

 

www.Keischoon033.nl

 

KEISchoon033 is een initiatief van Projecthuizen.nl in opdracht van gemeente Amersfoort

 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van nieuwe projecten en het laatste nieuws