Nieuwsbrief mei 2021

Kinderen van Stichting Petje Af Amersfoort maken de wijk schoner

De kinderen van Stichting Petje af Amersfoort hebben zich ingezet om zwerfafval op te gaan ruimen, om op deze manier Amersfoort een stukje mooier te maken.
Tijdens het project over “wonen” ontdekten de kinderen dat ze graag in een schone wijk willen wonen. Daarom hebben zij op eigen initiatief de Petje Af wijken een stuk schoner gemaakt. De kinderen hadden er veel plezier in met elkaar!

Wat doet Petje Af?

Petje af ontvangt 28 zondagen per jaar nieuwsgierige kinderen (10 t/m 14 jaar) en inspirerende gastdocenten (18 tot 80+). In blokken van vier weken maken de kinderen kennis met zeven verschillende beroepen. Petje af opereert bijvoorbeeld in het ziekenhuis, neemt plaats in het verdachtenbankje, bezoekt het museum en bekijkt theatervoorstellingen. In het weekend staan praktijkervaring rondom de beroepen en de ontmoeting tussen/met onze gastdocenten centraal. De Petje af methode stimuleert de ontluikende talentontwikkeling van onze kinderen. De kinderen komen in aanraking met nieuwe ervaringen, verfrissende ideeën en inspirerende rolmodellen. 

Projecthuizen.nl organisator WorldCleanUpDay Amersfoort in 2021 en 2022

Onlangs heeft Projecthuizen.nl via een aanbestedingstraject de gunning verkregen van gemeente Amersfoort, voor het organiseren van de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar de WorldCleanUpDay in Amersfoort. Met deze opdracht wordt de samenwerking voortgezet voor de editie op 18 september 2021 en 17 september 2022.

We zijn verheugd om wederom een fantastische dag te mogen organiseren waarbij honderden inwoners van Amersfoort de handen uit de mouwen steken, en zo de planeet een grote schoonmaakbeurt geven, zegt projectleider Sylvia Krebber. Ook dit jaar pakken we weer uit met ludieke acties, afvaltainment in de vorm van bijzonder straattheater om bewustwording te creëren, informatiestands verspreid door de stad en vele georganiseerde CleanUps. De organisatie is inmiddels gestart, wil je alvast een leuke bijdrage melden en doe je mee?

Worldwide CleanUp tijdens Earth Day door Paula’s Choice

Het internationale cosmeticaconcern met het in Amersfoort gevestigde hoofdkantoor Paula’s Choice heeft 22 april met de medewerkers een worldwide CleanUp georganiseerd tijdens Earth Day, in verschillende steden in Nederland en zelfs in de UK. “Op deze manier kunnen we een bijdrage leveren aan een betere wereld en doen we iets gezamenlijks, op afstand. Ook zagen veel collega’s elkaar weer na een lange periode thuiszitten” zegt Directeur HR Europe Sandra Voskuilen. 

In de ochtend verzamelden alle groepen in de verschillende steden, zoals Amersfoort, Utrecht, Zeist, Scherpenzeel, Amsterdam en Londen. Vanuit hier vertrokken de groepen in tweetallen de stad en omgeving in om op zoek te gaan naar zwerfvuil. 

 

Het afval wat we voornamelijk tegenkwamen zijn sigarettenpeuken, chocoladepapiertjes en plastic flessen. Vooral speeltuintjes en plekken in de buurt van scholen lagen vol met rommel. Hier hebben wij dus flink kunnen opruimen! Veel buitenstaanders deelden complimenten uit dat we goed bezig waren. Dat was erg leuk om te horen. De Clean Up was een geslaagde dag, mede dankzij de samenwerking met KEISchoon033.

Project Samen Schoon & Leefbaar landelijk in de spotlights van Stichting Nederland Schoon

In de nieuwsbrief van Stichting Nederland Schoon aan alle gemeenten werd aandacht besteed aan het project “Samen Schoon & Leefbaar”. Een zwerfafval onderwijsproject van Projecthuizen.nl in samenwerking met Gemeente Nijkerk en MBO Amersfoort School voor Veiligheid. In het artikel “Kweekvijver voor handhavers” vertelt projectleider Sylvia Krebber over de samenwerking en de unieke onderwijsmethode voor de handhavers in opleiding.

Nieuw platform “Schouders onder Schoon” verbindt organisaties die werk maken van een schoon Nederland

Van elkaar kunnen we leren! Het nieuwe platform ‘Schouders onder schoon’ – opgericht o.l.v. Rijkswaterstaat/Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat – verbindt organisaties die werk maken van een schoon Nederland. Wat werkt wel en wat werkt minder? 

Iedere organisatie doet dat op zijn eigen manier, maar vanuit dezelfde basis. Overheden, bedrijven en andere organisaties – waaronder Nederland Schoon – delen hun activiteiten om Nederland schoon te maken en te houden.

Mis niks via Social Media en Nieuwsbrief

We delen graag activiteiten en nieuws van KEISchoon033 met je, volg ons via Facebook, Twitter of Instagram en blijf op de hoogte. 

 

 

 

 

 

Heb je deze Nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan hier in en ontvang deze voortaan in je mailbox.

 

Contactgegevens:

Projecthuizen.nl

Sylvia Krebber

info@projecthuizen.nl

 

www.Keischoon033.nl

 

KEISCHOON033 is een initatief van Projecthuizen.nl

 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van nieuwe projecten en het laatste nieuws