Nieuwsbrief mei 2022

17 september World Cleanup Day doe mee samen voor een schone stad

Op 17 september 2022 is het World CleanUp Day, de grootste wereldwijde opschoonactie van het jaar! De speciale scholen-editie staat gepland op woensdag 14 september 2022.

We zijn verheugd om wederom een fantastische dag te mogen organiseren in opdracht van gemeente Amersfoort, waarbij honderden inwoners van Amersfoort de handen uit de mouwen steken en zo de planeet een grote schoonmaakbeurt geven. Ook dit jaar pakken we weer uit met ludieke acties, afvaltainment in de vorm van bijzonder straattheater om bewustwording te creëren, informatiestands verspreid door de stad en vele georganiseerde CleanUps.

 

Doe mee “samen voor een schone stad”

Een schone stad en leefomgeving kan niet zonder jouw hulp!

Doe mee met World Cleanup Day Amersfoort en sluit aan bij een van de bestaande Cleanups of start je eigen Cleanup Team. Verenigingen, organisaties en bedrijven die graag tijdens deze dag de handen uit de mouwen steken en zo een bijdrage willen leveren aan een schone stad, zijn van harte welkom.

Zet je Cleanup op de kaart Amersfoortschoon op via de website https://www.amersfoortschoon.nl/worldcleanupday.

 

Wil je een leuke cleanup organiseren met je vereniging, organisatie of bedrijf?

Afvalrapen in de Week Zonder Afval

Wij kennen jou als (zwerf)afvalraper. Fijn dat jij je betrokken voelt bij onze prachtige omgeving en moeite doet onze omgeving schoon te houden! Helaas is al dat rapen noodzaak… onze wegwerpmaatschappij wordt niet door iedereen als een probleem ervaren. Het is daarbij niet alleen de zichtbare vervuiling, met name de (micro)plastics zijn schadelijk omdat ze in ons water terechtkomen en daarmee weer op ons eigen bord.

 

De eerste week van juni is het de Week Zonder Afval, een initiatief van Milieu Centraal. Een mooi moment om eens voor het voetlicht te treden met al dat afval. Daarom hebben verpakkingsarme winkel De Nieuwe Graanschuur en Team Amersfoort Schoon een actieweek georganiseerd. Omdat jij als (zwerf)afvalraper actief bent, roepen we jou hulp in! 

Tijd voor actie

De organisatie wil nog meer mensen bewust maken van het effect van hun koopgedrag en inspireren dat het ook anders kan. Daarom roepen we jou op om de komende week zoveel mogelijk zwerfafval te verzamelen en op 4 juni in te leveren op de Varkensmarkt. Hoe meer mensen hieraan meedoen, hoe groter de afvalberg. Daarmee maken we het probleem van al die (weggegooide) verpakkingsmaterialen zichtbaar voor het winkelend publiek. Ook kan het de besluitvorming over de aflopende landelijke subsidie voor ‘gratis’ afvalgrijpers beïnvloeden.

Help afval zichtbaar maken

Wie wil meedoen kan zich aanmelden via keischoon033.nl en desgewenst een prikker halen bij het Groene Huis (Schothorsterlaan 21) of De Nieuwe Graanschuur (Bloemendalsestraat 19).

 

Het verzamelde zwerfafval kan op zaterdag 4 juni vanaf 10.30 uur tot 14.00 uur worden ingeleverd midden op de Varkensmarkt in Amersfoort. Naast de mogelijkheid andere ‘prikkers’ te ontmoeten, krijgen afvalrapers een nuttige attentie. Ook wordt geïnformeerd over een verpakkingsarme leefstijl.

9 juni Grande Finale Afvalfonds Awards Verpakkingen

De stembussen voor de publieksjury zijn inmiddels gesloten, de spanning stijgt. Keischoon033/Projecthuizen is genomineerd in de categorie Gemeente/bedrijfsleven met het beste samenwerkingsinitiatief om zwerfafval terug te dringen.

De jury: ‘KEISchoon033 heeft een zeer inspirerende samenwerking tussen MBO Amersfoort School voor Veiligheid en gemeenten. Zwerfafval en jongeren gaan vaak samen met het aanspreken van jongeren door jongeren getuigt dit project van karakter. Bedrijfsleven, onderwijs en gemeenten slaan de handen ineen’.

 

We danken iedereen die een stem heeft uitgebracht, nu blijft het spannend tot 9 juni waar tijdens een grande finale met sprekers als Meteoroloog Reinier van den Berg en Hoogleraar Innovatiewetenschappen Marko Hekkert de prijswinnaars bekend worden gemaakt. Wil je op de hoogte blijven dat kan via www.afvalfondsverpakkingen.nl.

Mis niks via Social Media en Nieuwsbrief

We delen graag activiteiten en nieuws van KEISchoon033 met je, volg ons via Facebook, Twitter of Instagram en blijf op de hoogte. 

 

 

 

 

 

Heb je deze Nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan hier in en ontvang deze voortaan in je mailbox.

 

Contactgegevens:

Projectleider

Projecthuizen.nl

Sylvia Krebber

info@projecthuizen.nl

 

www.Keischoon033.nl

 

KEISCHOON033 is een initatief van Projecthuizen.nl

 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van nieuwe projecten en het laatste nieuws