Nieuwsbrief september 2022

Van zwerfafval tot zero waste

In aanloop naar World Cleanup Day, organiseert Gemeente Amersfoort – Amersfoort Schoon in samenwerking met KEISchoon033 en Eemland Schoon een bijeenkomst over zwerfafval en zero waste. Tijdens deze inspirerende bijeenkomst hoor je het verhaal van Dirk Groot, de Zwerfinator https://zwerfinator.nl/. Hij vertelt over de reis die hij maakt sinds hij zwerfafval raapt. Hij verzamelt zwerfafval data en gebruikt dit om het probleem van plastic vervuiling aan te pakken bij de bron.

Daarnaast komt Abel Hertzberger, oprichter van de verpakkingsarme winkel De Nieuwe Graanschuur, ons vertellen over de uitdagingen van winkelen zonder verpakkingen.

 

Tijdens de bijeenkomst heb je bovendien de gelegenheid om andere Amersfoorters te ontmoeten die zwerfafval rapen. Leuk voor als je een opruimmaatje zoekt of om je zwerfafval ervaringen mee te delen. De bijeenkomst vindt plaats bij Madiba Kitchen van 10.00—12.00 uur.

 

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via gewoonschoon@amersfoort.nl. Voor meer informatie kijk op www.amersfoortschoon.nl.

Veel animo voor deelname aan World Cleanup Day

Zaterdag 17 september is het zover, World CleanUp Day! We zijn blij verrast met het enthousiasme voor deelname aan deze wereldwijde opschoondag. Tal van organisaties, bedrijven, verenigingen en inwoners hebben zich al aangemeld. Zo organiseren de Straatambassadeurs Vathorst een Cleanup-Challenge, gaan de leden van Scouting St. Josef Hooglanderveen op afvalsafari, neemt Roeivereniging Hemus en Kanovereniging Keistad de Eem weer voor hun rekening, gaat Visma-Raet op pad met vijftig medewerkers voor een opschoonommetje op Bedrijventerrein De Hoef en nog veel meer fantastische initiatieven.

Afvalgrijper lenen?

In winkelcentra Vathorst, Emiclaer, Leusderweg, bij het unieke event Pitstop, de Green Outlet en op het terrein van Dorpsfeest Hoogland kan men terecht bij de Afhaalstands voor het lenen van de benodigde materialen en het inleveren van de afvalbuit.

Theatraal startsein om 10.00 uur terrein Dorpsfeest Hoogland

De dag zal officieel van start gaan om 10.00 uur bij de Afhaalstand van KEISchoon033 op het terrein van Dorpsfeest Hoogland. Het befaamde theater duo Laurens de Groot en Jeffrey Maas alias De Afvalbutlers en een wethouder van de gemeente Amersfoort geven het startsein. De Afvalbutlers zijn een interactieve (straat)theater act waar zwerfafval en „een stukje humor” centraal staan. Ze maken van alles mee tijdens hun werk, waar ze mensen op een luchtige manier bewust proberen te maken van hun ‘weggooi-gedrag’. „Maar iederéén doet het, is het meest gehoorde excuus. Of ‘ik zag geen prullenbak’. Dan raden wij die meneer of mevrouw aan om even langs de opticien te gaan.” Kom gezellig naar de Afhaalstand van KEISchoon033 op het terrein van Dorpsfeest Hoogland om 10.00 uur voor het beleven van het startsein, je afvalgrijper en een rondje afvalprikken in je buurt!

Doe mee “samen voor een schone stad”

Een schone stad en leefomgeving kan niet zonder jouw hulp! Doe mee met World Cleanup Day Amersfoort en sluit aan bij een van de bestaande Cleanups of start je eigen Cleanup Team. Een uurtje afvalprikken in je straat of wijk, niet alleen leuk maar zoals het bekende gezegde “velen handen maken licht werk”.

 

Wil je deelnemen aan een Cleanup of zien wat er allemaal te doen is tijdens de World Cleanup Day in Amersfoort check dan de website. 

Mis niks via Social Media en Nieuwsbrief

We delen graag activiteiten en nieuws van KEISchoon033 met je, volg ons via Facebook, Twitter of Instagram en blijf op de hoogte. 

 

 

 

 

 

Heb je deze Nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan hier in en ontvang deze voortaan in je mailbox.

 

Contactgegevens:

Projecthuizen.nl

Sylvia Krebber

info@projecthuizen.nl

 

www.Keischoon033.nl

 

KEISCHOON033 is een initatief van Projecthuizen.nl

 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van nieuwe projecten en het laatste nieuws