Nieuwsbrief januari 2021

Buitenkasten steken de handen uit de mouwen voor een schone wijk

Onlangs is er vanuit de Buitenkasten Indebuurt033, in alle wijken een opruimactie georganiseerd. Er was sprake van een mooie samenwerking met KEISchoon033 en het CNME voor de materialen. De opruimactie werd in de wijken Kruiskamp, Liendert, Schuilenburg en De Ganskuijl gehouden bij de Buitenkasten, samen met de jongerenwerkers en kinderwerkers. Met ruim honderd kinderen is er afval geprikt en is het een geslaagde educatieve dag geworden met een schonere wijk als resultaat. Het enthousiasme van de kinderen en buurtbewoners was onbeschrijflijk. Namens de Buitenkasten, de kinderen, Jongerenwerkers en Kinderwerkers hartelijk dank KEISchoon033 en het CNME voor jullie bijdrage.

 

Klik hier voor meer info over de Buitenkasten

KEISchoon033 de Nieuwe Hof in aangepaste vorm van start

Half januari 2021 is het project KEISchoon033 Nieuwe Hof in Amersfoort, van start gegaan. Het project de Nieuwe Hof in de wijk Nieuwland is het achtste winkelcentrum in de reeks, waar de studenten van MBO Amersfoort School voor Veiligheid, praktijkervaring opdoen.

 

De studenten Handhaver Toezicht en Veiligheid leren in het negen weken durende project, de theorie toe te passen in de praktijk. Ze surveilleren in het winkelcentrum op het gebied van zwerfafval onder leiding van een bevoegde Handhaver. Tijdens de surveillance, brengen ze het gebied in kaart, gaan ze waarnemen, informeren en rapporteren. De bevindingen worden gedeeld met de gemeente, een “win win” situatie.

 

Op dit moment is het lastig voor studenten om stageplaatsen te vinden. Door de studenten onderwijs te bieden in de leefomgeving, kunnen de ruim dertig examen kandidaten praktijkervaring op doen in de maatschappij”.

KEISchoon033 Bewust & Veilig succesvol afgerond met overhandiging Adviesnotitie aan wethouder Fatma Koser Kaya

Na drie maanden van praktijkberoepsvorming, in de vorm van Project Gestuurd Opleiden, hebben 102 studenten van MBO Amersfoort School voor Veiligheid, Hogeschool Utrecht in samenwerking met Projecthuizen.nl 3 december het project succesvol afgerond.

Tijdens een Coronaproof bijeenkomst is door de studenten van de Hogeschool Utrecht  opleiding Integrale Veiligheidskunde, de Adviesnotitie overhandigd aan wethouder Onderwijs Fatma Koser Kaya. Lees hier verder.

Even noteren

De 19e edtitie van de Landelijke Opschoondag gaat zaterdag 20 maart in aangepaste vorm plaatsvinden. https://www.nederlandschoon.nl/Landelijke-Opschoondag-2021

 

Op 18 september 2021 is het weer WorldCleanUpDay. De speciale scholen-editie staat gepland op woensdag 15 september 2021.

 

Mis niks via Social Media en Nieuwsbrief

We delen graag activiteiten en nieuws van KEISchoon033 met je, volg ons via Facebook, Twitter of Instagram en blijf op de hoogte. 

 

 

 

 

 

Heb je deze Nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Schrijf je dan hier in en ontvang deze voortaan in je mailbox.

 

Contactgegevens: Projecthuizen.nl, Sylvia Krebber info@projecthuizen.nl

 

www.Keischoon033.nl

 

KEISchoon033 is een initiatief van Projecthuizen.nl in opdracht van gemeente Amersfoort

 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van nieuwe projecten en het laatste nieuws