Bewust & Veilig

Onderwijsproject KEISchoon033 Bewust & Veilig biedt studenten Handhaver en Veiligheid een nieuwe leeromgeving

‘Wat kan er wel’ in plaats van denken ‘wat kan er niet’. Vanuit dit startpunt hebben gemeente Amersfoort, MBO Amersfoort School voor Veiligheid, Hogeschool Utrecht en Projecthuizen.nl de handen ineen geslagen met het project KEISchoon033 Bewust & Veilig.

De studenten Handhaver Toezicht en Veiligheid leren in het negen weken durende project, de theorie toe te passen in de praktijk. Ze surveilleren in winkelcentra in Amersfoort op het gebied van zwerfafval. Tijdens de surveillance, brengen ze het gebied in kaart, gaan ze waarnemen, informeren en rapporteren. Studenten van drie studiejaren MBO HTV delen de praktijkbevindingen met studenten van de HBO opleiding Hogeschool Utrecht Integrale Veiligheidskunde. Met deze bevindingen maken de HU studenten een rapport van aanbevelingen voor de gemeente.

Lees hier meer over de overhandiging Adviesnotitie aan wethouder Fatma Koser Kaya.

Van leefomgeving naar leeromgeving

Op dit moment is het door de huidige omstandigheden lastig voor studenten om stageplaatsen te vinden. Door de studenten onderwijs te bieden in de leefomgeving, kunnen de ruim honderd studenten veel praktijkervaring op doen in de maatschappij.

 

Betrokkenen uit de praktijk geven gastlessen op alternatieve locaties zoals in winkelcentra, sportkantines en buurthuizen. Dit is een win-win situatie. Het project is innovatief binnen het onderwijs, effectief en voldoet aan de basisprincipes voor goed toezicht; selectief, slagvaardig, samenwerkend, onafhankelijk, transparant en professioneel.

 

Wethouder Kees Kraanen: “Van zwerfafval wordt de stad minder mooi en het is schadelijk voor het milieu. Voor veel inwoners is het daarom een grote ergernis. Met dit project zetten studenten van de opleiding HTV zich in voor een schonere leefomgeving. De studenten doen door deze samenwerking praktijkervaring op en de stad wordt er mooier van”.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van nieuwe projecten en het laatste nieuws