eemplein

Eemplein 2016 – 2017

Op een zonovergoten Eem liet de Plastic Whale Foundation mei 2017, haar boten te water voorde Waste Parade. Deze Amsterdamse organisatie is de eerste professionele Plastic Fishing Company ter wereld. Een Social Enterprise met een missie:
‘s werelds wateren plasticvrij
maken. De Waste Parade maakte onderdeel uit van Keischoon033. De boten van Plastic Whale zijn gemaakt van het plastic wat uit de Amsterdams grachten is gevist. De boten werden onder andere bemand door studenten Handhaving en Toezicht van MBO Amersfoort die gedurende dit schooljaar betrokken waren bij het zwerfafvalproject op en rond het Eemplein.

De opbrengsten uit het water werden aan boord gescheiden en aan wal gebracht, waar de WasteBoard Bakery; een zeecontainer omgebouwd tot een minifabriek, plastic petflesdoppen ter plekke omsmolt tot professionele Wasteboards. Dankzij een bijdrage van ondernemersvereniging MastersofBusiness is de WasteBoard Bakery op het Eemplein geplaatst.

 

Door verschillende scholen uit Amersfoort zijn petflesdoppen ingezameld en ingeleverd bij de WasteBoard Bakery. Dit leidde aan het eind van de dag tot een opbrengst van een aantal kleurrijke Wasteboards die uitgereikt werden aan de betrokken scholen.

Op de HU Hoge School Utrecht hield Marius Smit, Founder van de Plastic Whale Foundation, voor een volle collegezaal een gloedvol betoog “Business bouwen van plastic afval” de waarde creatie van afval. Via een livestream opname (mogelijk gemaakt door Full Motion Media) konden leerlingen vanuit het onderwijs en andere geïnteresseerden op afstand via Facebook mee kijken en luisteren.

 

De Waste Parade vormde een bijzonder geslaagd slotevenement na een jaar van succesvolle educatieve acties, bijeenkomsten en interventies.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van nieuwe projecten en het laatste nieuws