emiclaer

Emiclaer 2016 – 2017

KEISchoon033 en Nederland Schoon hebben tijdens het project Emiclaer Schoon de handen inéén geslagen. Programma Managers van Nederland Schoon zorgen voor een informatieve presentatie voor de studenten MBO HTV (Handhaving Toezicht Veiligheid) over zwerfafval in de leefomgeving. Met deze extra kennis zijn de studenten aan de slag gegaan met de enquêtes ten behoeve van de 0-meting.

 

Tijdens de Landelijke Opschoondag zijn bewoners en stagiaires van Amerpoort (organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking), in samenwerking met de medewerkers van KEISchoon033, met veel plezier gaan zwerfafval rapen. Een bijzonder voorbeeld van betrokken ondernemen. Dit voorbeeld is gepresenteerd tijdens het congres Rendement van Schoon van Nederland Schoon.

Het winkelcentrum heeft een dieptereiniging ondergaan om alle kauwgum te verwijderen. Peukenpalen zorgen voor vermindering van het peukenprobleem. Prullenbakken worden verplaatst en versierd met sierlijke posters, aan de hand van het rapport van aanbeveling.

 

De studenten van ROC Midden Nederland denken en werken mee aan de creatieve uitvoering van het slotevenement. Op een zonovergoten dag staat het winkelcentrum bol van educatie,  voorlichting en vrolijke activiteiten. Met de opening van een unieke expositie van kunst in een leegstaand winkelpand, gemaakt door de kinderen van de naschoolse opvang, komt er een einde aan een mooi slotevenement.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van nieuwe projecten en het laatste nieuws