stationsgebied

Stationsgebied 2015 – 2016

In 2016 heeft in Amersfoort de gemeente de hulp van studenten ingeroepen om mee te denken hoe zwerfafval kan worden aangepakt. In het project Keischoon033 gingen studenten met behulp van workshops en praktijklessen aan de slag om het Stationsgebied schoner te maken.

 

Samen met studenten van ROC Midden Nederland en MBO HTV (Handhaving Toezicht Veiligheid) zijn er oplossingen gezocht om het gebied schoner te maken. Dit is op twee manieren gedaan: door studenten zelf naar creatieve oplossingen te laten zoeken en door studenten in het gebied te laten handhaven.

 

 

Studenten van MBO HTV hebben op het Stationsplein uitgebreid hun studie in praktijk kunnen brengen onder leiding van een BOA (Buitengewoon Opsporingsambtenaar). Daarnaast hebben studenten gezocht in workshops naar manieren om bezoekers van het Stationsplein te beïnvloeden. Daarbij zijn ze gekomen tot het idee van stoeptegels met afbeelding van ogen en logo. De tegel van de studenten is een mooi voorbeeld van “nudging”: door de ogen voelen de mensen zich bekeken en eerder geneigd om goed gedrag te vertonen.

 

In 2017 is de tekst op de tegel aangepast van naar “MAAK MIJ NIET VIES” naar “HOUD MIJ SCHOON”. Je komt de vrolijke stoeptegels inmiddels tegen in alle gebieden waar de projecten van KEISchoon033 hebben plaatsgevonden.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van nieuwe projecten en het laatste nieuws