neptunusplein

Neptunusplein 2018 – 2019

Na de succesvolle projecten van Keischoon033 met als hotspots het Stationsgebied, Winkelcentrum Eemplein, Winkelcentrum Emiclaer, Winkelcentrum Vathorst, Winkelcentrum Kraailandhof Hoogland is Winkelcentrum Neptunusplein aan de beurt.

 

Tijdens het project zijn bezoekers, winkeliers en omwonenden geënthousiasmeerd en geactiveerd om het Winkelcentrum Neptunusplein en omgeving schoon te maken. Het resultaat is bereikt
met positieve gedragsbeïnvloeding door middel van bewustwording en het organiseren van prikkelende activiteiten.

 

Een van de prikkelende activiteiten was de samenwerking tussen de leerlingen van Basisschool De Vlindervallei, Michaelschool en De Tafelfonde. Vijfentachtig leerlingen hebben trommels, vlaggen en een hele grote “afvalvis” gemaakt van een verzameling afval, o.l.v. de professionele kunstenaars; Titia Felderhof, Anna Skubisz en Mathieu Klomp. Tijdens de feestelijke afsluiting van het project is de afvalvis, begeleid door de leerlingen met trommels en vlaggen, in optocht naar de eindbestemming gebracht. De afvalvis is enkele weken tentoongesteld in de Jumbo.

Het Neptunusplein is een praktijkleeromgeving geweest voor studenten Handhaving Toezicht & Veiligheid van MBO Amersfoort. De studenten hebben vijf maal het gebied, onder leiding van, de bijzonder opsporingsambtenaren (Boa’s) van de gemeente Amersfoort geschouwd. De 1e jaars leerlingen hebben interviews afgenomen met: winkeliers, bezoekers en bewoners. Met de resultaten is een rapport van aanbevelingen opgesteld en overhandigd aan de gemeente. Aan de hand van het rapport zijn er diverse interventies in het gebied toegepast.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van nieuwe projecten en het laatste nieuws