dehoef

De Hoef (1e fase) 2018 – 2019

Een bedrijventerrein is een bijzonder gebied. In Amersfoort is in 2019 gestart met de uitvoering van KEISchoon033 op Bedrijventerrein De Hoef. Een brede aanpak gericht op vermindering zwerfafval en alle betrokken partijen en omwonenden te enthousiasmeren om het bedrijventerrein De Hoef schoon te houden. Het is het eerste bedrijventerrein in Amersfoort waar wonen, werken en onderwijs zo nadrukkelijk samengevoegd zijn. Dit betekent dat het gebied niet alleen bezoekers en passanten kent maar ook gebruikers (verantwoordelijken) die er belang bij hebben dat ze in een fijne omgeving wonen, werken en studeren.

 

Er is gestart met een algemene analyse van het bedrijventerrein en een analyse van gebruikers en stakeholders. Meerdere schouwen en metingen zijn verricht door de 1e jaars studenten MBO HTV onder leiding van 2e jaars studenten en de BOA (Buitengewoon Opsporingsambtenaar). Hierbij hebben de studenten de speciale app KeiVeilig gebruikt.

 

Bedrijven hebben door middel van een enquête meegewerkt aan het in kaart brengen van de hotspots van zwerfafval in het gebied. Kleine activiteiten en interventies hebben bijgedragen aan het terugdringen van het zwerfafval. 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van nieuwe projecten en het laatste nieuws