Terugblik OpschoonOmmetje 2022

OpschoonOmmetje zonovergoten maar minder zwerfafval

Zaterdag 19 maart heeft de 20e editie plaatsgevonden van de Landelijke Opschoondag, een initiatief van stichting Nederland Schoon. KEISchoon033 heeft tijdens deze landelijke actiedag wederom het OpschoonOmmetje georganiseerd in samenwerking met horecapartners uit de stad. Tijdens een zonovergoten lentedag zijn velen inwoners van Amersfoort, voorzien van afvalgrijper en afvalzak op jacht gegaan naar zwerfafval in de buurt.

Ook dit jaar zette de Amersfoortse Horeca verdeeld over negen locaties in de stad, zich in voor een schone buurt in samenwerking met KEISchoon033. Bij de deelnemende horecapartners lagen de afvalgrijpers en afvalzakken klaar om de handen uit de mouwen te steken. Een leuke activiteit voor jong en oud, voorzien van een “Afvalbingokaart” zijn deelnemers op pad gegaan. Bij inlevering van de afvalbuit ontving men een gratis koffie To Go en voor de kleine rapers een limonade.

 

Opvallend dit jaar waren en minder deelnemers en is er minder zwerfafval aangetroffen dan vorig jaar. 2021 het jaar waarin alles op slot zat en het jaar waarin het zwerfafval aanzienlijk was toegenomen. De plastic flesjes op de Afvalbingokaart waren moeilijker te vinden als gevolg van de invoering statiegeld en ook de plastic rietjes zien we nog maar weinig terug. We zijn benieuwd hoe onze Afvalbingokaart er volgend jaar uit gaat zien. Geen mondkapjes meer, hopelijk wordt de Afvalbingokaart steeds kleiner.

 

Aan alle deelnemers van het OpschoonOmmetje is gevraagd om de Litterati-app te gebruiken om het gevonden zwerfafval te registreren, zodat opruimroutes kunnen worden geoptimaliseerd aan de hand van data.

 

Voor iedereen die een bijdrage heeft geleverd, HARTELIJK DANK, samen houden we de stad schoon!

 

Dank voor jullie geweldige bijdrage.

Impressie 2022

Deelnemende Horeca ondernemingen

Met dank aan

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van nieuwe projecten en het laatste nieuws